بابایی خبر داد: صلاحیت دفاتر اسناد رسمی با ایجاد کارگزاران فنی افزایش پیدا می‌کند

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: طی چندسال اخیر بزرگترین تحولی که انجام شده ثبت الکترونیک بوده اما در راستای افزایش صلاحیت دفاتر تحول عظیمی ایجاد نشده بود که انشالله با راه اندازی پریس‌های ثبتی تحولی در صلاحیت‌های دفاتر اسناد رسمی ایجاد خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، مراسم تقدیر از بانوان سردفتر و دفتریار به مناسبت روز مادر و ولایت حضرت فاطمه زهرا (س) روز یکشنبه 2 دی ماه با حضور بابایی ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سعادتیان معاون امور اسناد سازمان ثبت و خندانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در سازمان ثبت برگزار شد.

سعادتیان: رفع مشکل مرخصی سردفتران به زودی

سید صادق سعادتیان معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ضمن خوشامدگویی به بانوان سردفتر و دفتریار گفت: امروز از هر استان یک سردفتر یا دفتریار خانم را به نمایندگی از سردفتران و دفتریاران آن استان دعوت شده تا به مناسبت روز مادر و ولایت حضرت فاطمه زهرا (س) تبریک بگوییم و مشکلات و دغدغه‌های آنان را نیز بشنویم.

وی افزود: باتوجه به رتبه بندی دفاتر اسناد رسمی و براساس دستور ریاست سازمان، مقرر شده هرساله سردفتر نمونه از هر استان انتخاب شود که هم آقایان هم بانوان این شانس را دارند که در این جایگاه قرار بگیرند.

سعادتیان بیان کرد: امسال اولین سالی است که از بین سردفتران و دفتریاران بانوان کشور دعوت بعمل آمده تا ملاقاتی با ریاست سازمان داشته باشند. مقرر گردیده این مراسم هرساله تکرار شود تا ریاست عالی سازمان ضمن تقدیر از بانوان، دغدغه‌ها و مشکلات آنان را بشنود.

معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد درخصوص مشکلات مرخصی‌ سردفتران گفت: یکماه است که نرم افزار جامع سردفتران در دستور کار ماست و انشالله با استفاده از این نرم افزار مشکلات مرخصی ساعتی و روزانه سردفتران حل خواهد شد.

سعادتیان با اشاره به ساعت کاری دفاتر اسناد رسمی بیان کرد: ساعت کاری دفاتر براساس ساعت کاری واحدهای ثبتی است مگر اینکه در آینده تغییراتی ایجاد شود.

خندانی: بخشنامه مرخصی شیردهی بانوان سردفتر و دفتریار نتیجه پیگیری‌های کمیسیون امور بانوان بود

در ادامه علی خندانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران ضمن تشکر از حضور بانوان سردفتر و دفتریار در این جلسه گفت: امروز به نمایندگی از بانوان سردفتر و دفتریار سراسر کشور تعدادی از همکاران حاضر شدند تا ملاقاتی با ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور داشته باشند و مشکلات خود را بیان کنند.

وی افزود: به دستور ریاست محترم این مراسم هرساله برگزار خواهد شد. انشالله این جلسه سال‌های آینده نظام‌مندتر‌ برگزار می‌شود ‌و ادامه‌دار خواهد بود.

خندانی با اشاره به جایگاه زن در ایران تصریح کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عمل به شخصیت و جایگاه زن اعتبار قابل توجهی بخشیده است. همانطور که همه مطلع هستیم در جایگاه وزیر، نماینده مجلس، معاونت‌های مختلف و انواع پست‌های اجرایی و سیاسی از خانم‌ها استفاده شده است و انصافا خوش درخشیدند.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران افزود: جدا از پست‌های اجرایی در مباحث علمی خانم‌ها به جایگاه ویژه‌ای دست پیدا کردند که در دنیا زبانزد است.

وی بیان کرد: قبل از انقلاب اسلامی با وجود اینکه ممانعت قانونی وجود نداشت، اما هیچ سردفتر خانمی نداشتیم. اکنون به برکت انقلاب اسلامی یک سوم سردفتران کشور خانم هستند که حتما از این تعداد بیشتر، دفتریاران هستند که فعالیت می‌کنند. قطعا در آینده تعداد خانم‌های سردفتر نیز بیشتر خواهد شد.

خندانی درخصوص فعالیت کمیسیون امور بانوان کانون گفت: سال گذشته با همت جمعی از بانوان کمیسیون امور بانوان در کانون سردفتران و دفتریاران ایجاد شد. هیات مدیره امکانات خوبی نیز در اختیار کمیسیون قرار داد و درنتیجه اقدامات بسیار خوبی توسط این کمیسیون انجام شد.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران بیان کرد: کمیسیون امور بانوان مشکلات و دغدغه‌های زنان را به خوبی در هیات مدیره و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور منعکس کرده و نتیجه یکی از این پیگیری‌ها بخشنامه مرخصی شیردهی بود که خداروشکر به نتیجه رسید.

رضائیان: «بازنشستگی پیش از موعد» و «مستمری بازماندگان» عمده مشکلات بانوان سردفتر است

در ادامه خدیجه رضاییان مدیر کمیسیون امور بانوان کانون سردفتران و دفتریاران گفت: سال گذشته در چنین روزی ریاست عالی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در اولین تجمع بانوان سردفتر و دفتریاران حضور داشتند و قوت قلبی برای ما شدند. امروز تعدادی از همکاران سراسر کشور به عنوان نماینده بانوان سردفتر و دفتریار استان خود حضور پیدا کردند تادغدغه‌هایی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند را بیان کنند.

وی افزود: بانوان سردفتر و دفتریار اغلب درست قلم، خوشنام و قوی هستند که بیشتر آنها مادران نمونه‌ای نیز هستند. در کنار وظایف بیشمار خانوادگی و کاری در مباحث علمی نیز خوش درخشیدند برای مثال سردفتر بانویی از نیشابور اولین کسی بود که مفاهیم قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول را به درستی تبیین و جمع بندی کرد که مورد استفاده سازمان ثبت نیز قرار گرفت.

رضائیان تصریح کرد: از توجه به حفظ کیان خانواده و ابلاغ مرخصی شیردهی خانم‌ها تشکر می‌کنم اما هنوز تا ساحل آرامش فاصله داریم و امیدواریم مشکلاتمان مرتفع شود.

رئیس کمیسیون امور بانوان گفت: ما سردفتران و دفتریاران خانم در دفاتر اسناد رسمی موافقیم که با آقایان برابر هستیم و امتیازی مطالبه نکرده‌ایم اما تقاضای ما رفع تبعیض باتوجه به قوانین مختلف از جمله قانون تامین اجتماعی، قانون حمایت از خانواده و آرای محاکم دادگستری است که تمامی آنها دلالت بر دریافت مستمری بازماندگان سردفتران خانم دارد. عمده درخواست ما این است که درخصوص بازنشستگی پیش از موعد خانم‌ها چاره اندیشی شود. امروز که ما زنان اینجا آمدیم، چشم یاری داریم و امیدواریم این جلسه نتیجه خوبی داشته باشد.

بابایی: صلاحیت دفاتر اسناد رسمی با ایجاد پردیس‌های ثبتی افزایش پیدا می‌کند

حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پس از شنیدن مشکلات و دغدغه‌های بانوان حاضر در جلسه ضمن خوشامدگویی و تبریک میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: خوشحالیم که این جلسه با این کیفیت برای اولین بار در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) برگزار شده است.

وی افزود: سردفتری، منصب و یک امر مقدس است به همین دلیل هرکسی نمی‌تواند این امر مهم و حساس کتابت را انجام دهد. به اعتقاد بنده اوصافی که در منصب سردفتری وجود دارد؛ اوصاف ذاتی است که در یکایک شما عزیزان وجود دارد. شما نماینده حاکمیت در تنظیم اسناد رسمی هستید. خیلی‌ها می‌توانند وکیل باشند اما هرکسی نمی‌تواند سردفتر باشد. اینکه طرفین به سردفتر اعتماد می‌کنند و نخوانده متنی که سردفتر به آنها می‌دهد را امضا می‌کنند، نشان از اعتماد عمومی بالای مردم به شماست.

بابایی تاکید کرد: حرفه سردفتری مقدس است. در قدم اول سازمان ثبت اسناد و املاک کشور وظیفه دارد از این صنف مراقبت کند تا با ورود افرادی که صلاحیت ندارند، مخدوش نشود. تاکنون اقدامات خوبی انجام شده و انشالله اصلاحاتی در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اعمال خواهد شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از افزایش صلاحیت دفاتر اسناد رسمی خبر داد و گفت: در برنامه هفتم توسعه بحث کارگزاران فنی مطرح شده است. بنده از ابتدای حضور در سازمان به راه اندازی پردیس‌های ثبتی اشاره کردم که باید عملیاتی شود تا برخی از امورات مربوط به املاک به دفاتر اسناد رسمی تفییذ شود.

وی افزود: باتوجه به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و حدنگار باید حداقل ۱۰ میلیون قطعه املاک قولنامه‌ای دارای سند رسمی شوند. درحال حاضر ۵۰۴ واحد ثبتی داریم که می‌توانند به صدور سند کمک کنند اما قطعا این تعداد کافی نیست با ایجاد کارگزاران فنی مقدمات امور مربوط به املاک به دفاتر اسناد رسمی اضافه خواهد که اتفاق جدیدی است که آیین نامه آن نهایی شده و انشالله به زودی عملیاتی می‌شود و صلاحیت جدیدی به دفاتر اضافه خواهد شد.

بابایی تاکید کرد: قریب به ۷۰ سال است که دفاتر اسناد رسمی فقط کار مربوط به اسناد را انجام می‌دهند. طی چندسال اخیر بزرگترین تحولی که انجام شده ثبت الکترونیک بوده اما در راستای افزایش صلاحیت دفاتر تحول عظیمی ایجاد نشده بود که انشالله با راه اندازی پریس‌های ثبتی تحولی در صلاحیت‌های دفاتر اسناد رسمی ایجاد خواهد شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر حضور حداکثری زنان گفت: درحال حاضر 3 هزار سردفتر خانم در کشور وجود دارد و تعداد قابل توجهی نیز در سمت دفتریاری مشغول بکار هستند. درخواست بنده این است که در انتصاب و انتخاب روسای کانون‌های استانی نوع نگرش‌ تغییر کند. اینکه شخصی چون سابقه بالا یا سن بالا دارد به عنوان رئیس انتخاب شود اصلا درست نیست. بنده چندماه آینده حکم اولین مدیرکل ثبت خانم را ابلاغ خواهم کرد. در بدنه دولت نیز شاهد حضور چشمگیر خانم‌ها هستیم و باید در سردفتری هم نقش زنان را افزایش داد.

لینک کوتاه

https://notary-news.ir/?p=119094

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *