برگزاری جلسه نهایی درخصوص پیش بینی حل اختلافات احتمالی از طریق داوری حرفه ای

جلسه نهایی درخصوص پیش بینی حل اختلافات احتمالی از طریق داوری حرفه ای ضمن اسناد رسمی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، جلسه نهایی پیش بینی حل اختلافات احتمالی از طریق داوری حرفه ای ضمن اسناد رسمی به میزبانی «سید عبدالعزیز الیاسی» مدیرکل امور اسناد و سردفتران سازمان ثبت، با حضور «محسن مقدس» معاون داوری و میانجیگری مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه، «محمدرضا اصلانی» نایب رئیس کانون، «محمدامین سالاریان» عضو هیات مدیره و مدیر واحد آموزش و پژوهش کانون، جمعی از کارشناسان حوزه ثبتی و داوری حرفه ای در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد.

«محمدرضا اصلانی» درباره موضوع این جلسه اظهار کرد: با توجه به انعقاد تفاهم نامه ای بین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مرکز حل اختلاف قوه قضاییه مقرر شد، ضمن قراردادهای رسمی روش حل اختلاف از طریق داوری حرفه ای نیز پیش بینی گردد تا افراد در صورت تمایل آن را در سند تنظیمی قید نمایند. پیرو این تفاهم نامه، پیش از این چندین جلسه در امور اسناد و سردفتران تشکیل و نقطه نظرات سازمان ثبت، کانون داوران حرفه ای و کانون سردفتران و دفتریاران مورد تبادل قرار گرفت که نهایتا در آخرین جلسه ای که در روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۹/۱۸برگزار شد به جمع بندی نهایی در این خصوص رسیدیم تا در سامانه ثبت آنی پیاده سازی شود.

اصلانی تصریح کرد: با توجه به اینکه استفاده از داوری برای حل اختلافات فی ما بین طرفین امری کاملا اختیاری است، افرادی که تمایل به استفاده از این مکانیسم قانونی برای حل اختلافات احتمالی در خصوص سند تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی دارند می توانند با اعلام آن به سردفتر از این امکان قانونی و حقوقی بهره مند شوند.

نایب رئیس کانون سردفتران و دفتریاران درباره نحوه فرایند و پیاده سازی این امر در سامانه ثبت آنی گفت: چنانچه طرفین، توافق بر استفاده از داوری حرفه ای برای حل اختلافات احتمالی داشته باشند با انتخاب گزینه بلی در سامانه، در صورتیکه طرفین بخواهند با استفاده از روش انتخابی، داور یا داوران خود را مستقیما تعیین نمایند، سردفتر برابر خواست و اراده طرفین، داور یا داوران حرفه ای مد نظر آنها را از طریق لیستی که در سامانه در دسترس خواهد بود انتخاب می نماید.

وی اضافه کرد: در صورتیکه طرفین بخواهند داور یا داوران، از طریق روش انتصابی و غیر مستقیم تعیین شود، انتصاب داور یا داوران، توسط کانون داوران حرفه ای استان محل تنظیم سند صورت خواهد گرفت لذا با پیش بینی آن در سند تنظیمی، کانون مذکور مبادرت به انتصاب داور یا داوران حرفه ای خواهد نمود.

اصلانی با تاکید بر اینکه یقینا صدور پروانه داوری حرفه ای برای همکاران ما موجب انگیزه بیشتر جهت توسعه فرهنگ استفاده از داوری برای حل اختلافات احتمالی در بین مردم خواهد شد، اظهار کرد: معاون داوری و میانجیگری مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه نیز در پاسخ به این سوال که فرایند صدور پروانه داوری حرفه ای برای سردفتران درچه وضعیتی قرار دارد و به چه نحو خواهد بود، عنوان داشتند که تمام تلاش خود را جهت تسریع فرایند صدور پروانه داوری حرفه ای برای همکارانمان انجام خواهند داد.

 

لینک کوتاه

https://notary-news.ir/?p=118965

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *