به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری گفت: از تاریخ سوم تیرماه تاکنون تعداد ۲ میلیون و ۲۵۵ هزار و ۸۰۵ جلد سند مالکیت جدید حد نگار با رنگ سبز صادر شده که اینها اسنادی هستند که بعد از تاریخ الزامی شدن این قانون صادر شدند که نقل و انتقال این اسناد حتماً باید به صورت رسمی و فقط در دفاتر اسناد رسمی صورت بگیرد.
وی افزود: تاکنون از تعداد ۱۴۷ هزار و ۳۵۴ مشاور املاک دارای پروانه کسب، تعداد ۸۲۱۸۱ مشاور املاک به سکوی کاتب متصل شدند.
وی گفت: در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، معاونتها و سازمانهای مربوطه تاکنون اقدامات موثری را انجام دادند که از جمله آنها تهیه ۱۶ مورد از قراردادهای نمونه یکسان و قراردادهای استاندارد است که به همراه کتاب راهنمای اجرای این نمونهها در سامانه بارگذاری شده است.
وی گفت: قبلا در تنظیم قراردادها شاهد بودیم افراد در دفاتر معاملات املاک، بر اساس سلایق خود قراردادها را تنظیم میکردند و با آوردن موارد غیر حقوقی و ابهام آور و اجمالی، هم خودشان را دچار مشکل میکردند و هم تبدیل به نزاعهایی میشد و پروندههای قضایی را رقم میزد. قراردادهای نمونه یکسان تنظیم شده، عمدتا قراردادهای پرتکراری هستند که مردم با آنها سروکار دارند؛ مانند قراردادهای بیع و اجاره و سایر موضوعات دیگر. با تنظیم قراردادهای نمونه کار مهمی برای رفع اختلافات مردم و شفاف سازی در تنظیم قراردادها انجام شد.
جهانگیر یادآور شد: کار دیگر تهیه و تدوین ۴ نمونه از آیین نامههایی است که دو مورد آن منتشر و ابلاغ شد و مابقی در حال بررسی کارشناسی است. یکی دیگر از کارها، پاسخگویی به سوالات همکاران قضایی در دادگستریهای سراسر کشور بوده است که در راستای اجرای قانون مرتباً نظرات کارشناسی اداره حقوقی دادگستری به آنها ابلاغ میشود تا یک رویه یکسانی را در اجرای قانون دنبال کنند.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: یکی دیگر از فعالیت ها اتصال سامانههای مختلف مورد استفاده در دفاتر اسناد رسمی، سازمان ثبت و مشاورین املاک است که کار بسیار ارزشمندی است. بارگذاری نمونه قراردادها در سامانه، نظارت بر اجرای نحوه قراردادها و هماهنگی برای اجرای قانون از دیگر اقدامات است.
اقدامات دیگری مانند تصویب برخی از این آیین نامهها باقی مانده که باید توسط هیئت وزیران صورت بگیرد و بخشهایی هم نیاز به هماهنگی و همراهی سازمانها و دستگاههای ذیربط از جمله سازمان امور مالیاتی و شهرداریها، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت و ارتباطات و سازمان ثبت احوال دارد که در این راستا نیز هماهنگیها در دستور کار است.
وی تاکید کرد: جلسات هفتگی نیز به ریاست معاون اول قوه قضاییه در روزهای شنبه با حضور همه دستگاههای مربوطه برای اجرای هرچه بهتر این قانون برگزار میشود و امیدواریم قانون در همه ابعاد اجرایی شود.
جهانگیر افزود: کاری که از ۳ تیر در دفاتر مشاوران املاک صورت میگیرد این است که باید دفاتر املاک، پیش نویس قرارداد را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد ثبت و برای ارسال به دفاتر اسناد رسمی بفرستند. سازمان ثبت از ۱۵ مرداد امسال زیرساخت و شرایط لازم را جهت اتصال همه مشاوران املاک و بنگاههای معاملاتی به سامانه ثبت الکترونیک اسناد از طریق سامانه کاتب امکانپذیر کرده است. تا پایان آذر ۲۷۲ هزار و ۸۰۱ پیش نویس تهیه شده که در راستای اجرای این قانون در مشاوران املاک تهیه شده است. امیدواریم وسایل الزام و اجرای این قانون در موعد مقرر قانونی برای مردم فراهم شود.