به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، محمدامین سالاریان، عضو هیات مدیره و مدیر واحد آموزش و پژوهش کانون در دیدار جامعه سردفتران و دفتریاران بازنشسته کشور با معاون داوری و میانجیگری مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه گفت: نهاد داوری با قریب به یک قرن سابقه تقنینی و همینطور پیشینه قابل توجه فقهی، حقوقی و اجتماعی و پشتوانه قوی حاکمیتی متاسفانه آنطور که شایسته است مورد اقبال و توجه عموم جامعه و حقوقدانان واقع نشده است.
وی افزود: گرچه این نهاد تاثیر گذار، دارای پشتوانه غنی حاکمیتی، قانونی و فقهی است، لیکن در مناسبات و روابط حقوقی و اجتماعی مردم نتوانسته تاثیر واقعی خود را بروز دهد و نتیجه آن شد که در سنوات گذشته توفیقات چندانی نداشته تا به عنوان یک نهاد مرجع در جهت حل اختلاف نقش افرینی نماید. امروز با عنایت به ضرورتهای موجود قوه قضاییه و در راستای تحقق برنامه ششم و هفتم برنامه توسعه و البته با همت والای دکتر مقدس، معاون داوری و میانجیگری مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه شاهد این هستیم که جامعه حقوقی و قضایی برای نقش آفرینی و عضویت در خانواده بزرگ داوری کشور درحال سبقت گرفتن از یکدیگر هستند تا بتوانند با ورود در این عرصه و عضویت در کانون داوران حرفه ای در کنار سایر سیستم های حقوقی و قضائی سهمی در خدمت به مردم و رفع مخاصمات و مرافعات ایشان داشته باشند.
عضو هیات مدیره کانون سردفتران و دفتریاران با تاکید بر اینکه تخصص و اعتماد ارکان اصلی داوری هستند تصریح کرد: نهاد داوری باید از افرادی دعوت به همکاری نماید که علاوه بر دانش و تخصص دارای حسن شهرت و مقبولیت عمومی هستند تا بتوانند نگاه جامعه نسبت به نهاد داوری و اعتماد از دست رفته گذشته را ترمیم کنند.
سالاریان گفت: نهاد سردفتری قریب به ۸۷ سال صادقانه در جهت تنظیم و ثبت اسناد رسمی به عموم مردم خدمت رسانی کرده و به جرات میتوان گفت این نهاد دیرپا یکی از تاثیرگذارترین نهادهای حقوقی کشور است که اتفاقا مورد اعتماد و وثوق ویژه مردم است.
وی با تاکید براینکه ذات شغل سردفتری با داوری آمیخته است افزود: سردفتران هر روزه درحال داوری و میانجیگری و ایجاد صلح و سازش بین اصحاب معامله هستند. محال است در میان سردفتران و دفتریاران خاطرهای از حل و فصل اختلاف، داوری، میانجیگری و صلح و سازش بین مردم و مراجعین دفترخانه نباشد، به همین دلیل است که معتقدم سردفتران و دفتریاران شاغل و بازنشسته با دانش و تجربه خود می توانند سهم موثری در حوزه داوری داشته باشند.
عضو هیات مدیره کانون سردفتران و دفتریاران تاکید کرد: خوشبختانه پیرو تفاهم نامه بین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مرکز حل اختلاف قوه قضاییه، بندی در مفاد قراردادهای رسمی تحت عنوان روش حل اختلاف و شرط داوری گنجانده میشود که کاملا اختیاری است که گام موثری در نهادینه کردن و توسعه و تحقق داوری است.
وی اظهار امیدواری کرد به زودی صنوف مختلف شرط داوری را به عنوان روش حل و فصل اختلاف احتمالی در قراردادهای عادی خود لحاظ کنند.