برای دریافت نرم افزار «کاتب»، «دستینه»، «کلید ثبت» و «امضای الکترونیک» و دریافت راهنمای استفاده از نرم افزارها به این صفحه مراجعه کنید.

لینک دریافت نرم افزارها

«شهریورماه»؛ ثبت شرکت ها وارد کاتب می شود! | سردفتران 100 ساعت آموزش می بینند

مدیر کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت گفت: آموزش، اجرای پایلوت اتصال دفاتر اسناد رسمی منتخب به سامانه ثبت شرکت‌ها، و بازطراحی این سامانه از اهداف اصلی همایش سراسری ثبت شرکت ها بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، صبح یک شنبه 11 خردادماه، سومین همایش سراسری رؤسای ثبت شرکت‌ها با محوریت «هوشمندسازی فرایندها و برون‌سپاری خدمات» با حضور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، معاونان، مدیران ثبت شرکت‌ها، سردفتران اسناد رسمی و نمایندگان دستگاه‌های حوزه کسب‌وکار اغاز به کار کرد.

در این همایش 2 روزه، با ارائه گزارش‌هایی از الکترونیکی شدن خدماتی نظیر پلمب دفاتر تجاری، صدور سند الکترونیکی اشخاص حقوقی، و تعیین نام هوشمند، چشم‌انداز روشنی از آینده ثبت شرکت‌ها ترسیم شد؛ چشم‌اندازی که با رونمایی از نرم‌افزار بازطراحی‌شده و هوشمند سامانه ثبت شرکت‌ها در هفته قوه قضاییه، وارد مرحله‌ای تازه خواهد شد. یکی از محورهای برجسته این تحول، برون‌سپاری بخشی از خدمات ثبت شرکت‌ها به دفاتر اسناد رسمی به‌عنوان پیشخوان‌های معتمد و قانونی در حوزه ثبت است، اقدامی که در قالب پایلوت در تهران و با مشارکت ۵۰ دفترخانه آغاز شده و به‌تدریج در سراسر کشور توسعه خواهد یافت.

در این همایش، مسئولان سازمان ثبت از برنامه‌ها و اقدامات جدید برای تحول دیجیتال در حوزه ثبت شرکت‌ها خبر دادند؛ از جمله راه‌اندازی سامانه هوشمند ثبت شرکت‌ها، حذف کاغذ از فرایندهای ثبتی، تعیین نام هوشمند، صدور سند الکترونیکی اشخاص حقوقی و برون‌سپاری بخشی از خدمات به دفاتر اسناد رسمی.

همچنین اعلام شد که در راستای سند تحول قضایی، ۸ کارگروه تخصصی در اداره کل ثبت شرکت‌ها برای بازطراحی فرایندها، آموزش، توسعه سامانه‌ها و رفع مشکلات اجرایی تشکیل شده است. این تحولات با هدف تسهیل امور فعالان اقتصادی، افزایش شفافیت و کاهش تخلفات صورت می‌گیرد.

در ادامه این گزارش، ابوالفضل نصیری، مدیرکل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران جزئیات بیشتری از این روند را توضیح می‌دهد.

وی گفت: سومین همایش ثبت شرکت ها با حضور روسای ثبت شرکت ها، مسئولین فناوری ثبت شرکت های سراسر کشور و 50 دفترخانه منتخب که قرار است در آینده به عنوان دفترخانه پایلوت در تهران به سامانه ثبت شرکت ها وصل شده و کار ورود اطلاعات را با تعرفه ای مشخص انجام دهند، برگزار شد.

نصیری با اشاره به اهداف این همایش اظهار کرد: سه هدف کلی برای این همایش در نظر گرفته شده بود. نخست، آموزش گسترده در حوزه فرآیندهای ثبت شرکت‌ها؛ دوم، اجرای آزماشی طرح اتصال دفترخانه‌ها به سامانه ثبت شرکت‌ها؛ و سوم، بازطراحی کامل سامانه ثبت شرکت‌ها که ابتدا در تهران اجرا می‌شود و سپس در سطح ملی گسترش خواهد یافت.

وی با تأکید بر اهمیت حذف کاغذ در فرآیندهای ثبتی افزود: در این سامانه بسیاری از فرایندها از جمله تعیین نام هوشمند، ثبت مواد اساسنامه و سایر امور کاملاً الکترونیکی انجام می‌شود و کاغذ به‌طور کامل حذف خواهد شد. این تحول مقدمه‌ای برای تحقق هوشمندسازی و الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصدی است که در حال حاضر حدود ۷۰ درصد آن انجام شده است.

نصیری از ایجاد بانک جامع سهامداران به عنوان گامی مهم در ارتقاء شفافیت و تسهیل امور ثبتی یاد کرد و گفت: پایلوت خدمت سهامی خاص در حال حاضر در شهرهای استان تهران در حال اجراست و ان‌شاءالله تا پایان خرداد و در هفته قوه قضاییه به‌طور رسمی رونمایی خواهد شد.

وی افزود: ما در مرحله نخست، اطلاعات مربوط به شرکت‌های سهامی خاص را وارد سامانه کرده‌ایم که پیچیده‌ترین نوع ثبت به‌شمار می‌رود. در ادامه، نوبت به شرکت‌های با مسئولیت محدود، شرکت‌های تضامنی و مؤسسات خواهد رسید. پیش‌بینی ما این است که تا پایان شهریور، سامانه به‌طور کامل راه‌اندازی و همه مراحل ثبت شرکت‌ها به‌صورت هوشمند انجام شود.

به گفته نصیری، در این دوره، ۴۰ ساعت آموزش برای شرکت‌کنندگان در نظر گرفته شده است که از روز بعد از همایش نیز ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: آموزش‌های بیشتری در قالب وبینار برای شرکت‌کنندگان استان‌ها برگزار می شود. دوره های آموزشی مختص سردفتران اسناد رسمی هم بالغ بر ۱۰۰ ساعت آموزش حضوری در کانون سردفتران برنامه‌ریزی شده است.

مدیرکل ثبت شرکت‌ها با اشاره به اجرای آزمایشی بخش‌هایی از سامانه گفت: برخی از بخش‌های سامانه هم‌اکنون فعال شده‌اند. پیش‌بینی ما این است که در صورت رفع موانع زیرساختی و همکاری همه‌جانبه، از جمله رفع مشکلات مربوط به امضای الکترونیک توسط کانون، بتوانیم در شهریور ماه شاهد بهره‌برداری کامل از سامانه و ارائه خدمات کامل ثبت شرکت ها از سوی سکوی کاتب باشیم.

وی با قدردانی از همکاری کانون سردفتران و دفتریاران و برنامه‌ریزی برای انجام دوره های آموزشی پس از نهایی شدن بازطراحی سامانه افزود: گفت‌وگوهایی با آقای خندانی انجام شده و ان‌شاءالله در روزهای آینده در کانون سردفتران این دوره ها به شکل رسمی با حضور مسئولان و کارشناسان مربوطه برگزار خواهد شد.

پنل‌های آموزشی همایش ثبت شرکت‌ها

در این همایش، چندین پنل آموزشی تخصصی برگزار شد که هر کدام به موضوعات مهمی در حوزه ثبت شرکت‌ها اختصاص داشتند. در اولین روز، مباحث کلی ارزیابی و نظارت ثبت شرکت‌های استان‌ها توسط کارشناسان اداره نظارت بر امور ثبت شرکت‌ها ارائه شد. همچنین، مباحث مرتبط با شرکت‌های سهامی توسط کارشناسان اداره ثبت شرکت‌های سهامی تشریح شد. در ادامه، مباحث کلی حوزه ثبت شرکت‌ها و مسائل حفاظتی توسط مسئول حفاظت و اطلاعات سازمان توضیح داده شد.

روز دوم همایش، پنل‌هایی با عناوین مختلف برگزار شد؛ مباحث مرتبط با موسسات غیرتجاری، شرکت‌های دولتی و آراء قضایی که توسط کارشناسان اداره ثبت موسسات تجاری و اداره ثبت شرکت‌های دولتی آموزش داده شد. همچنین، پنل هوشمندسازی و الکترونیکی حوزه فرآیندها توسط کارشناسان دفتر توسعه شرکت پیمانکار ارائه شده و در نهایت، موضوع تعیین نام، پلمپ و ثبت تجاری توسط اداره تعیین نام اشخاص حقوقی توضیح داده شد.

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا