حمایت قوه قضاییه از نقش سردفتران در نهاد داوری

معاون داوری و میانجیگری توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با تأکید بر ریشه‌های دینی و فقهی نهاد داوری و پیوند آن با سیره عدالت‌محور امیرالمؤمنین(ع) گفت: نقش کلیدی سردفتران و دفتریاران به عنوان داور در حل اختلافات حقوقی مورد حمایت دستگاه قضا است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، نشست سردفتران و دفتریاران استان قم با حضور محسن مقدس، معاون داوری قوه قضائیه، محمدامین سالاریان، عضو هیئت مدیره و مدیر واحد آموزش و پژوهش کانون مرکز، محمدرضا محامد، رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قم و جمعی از سردفتران و دفتریاران این استان برگزار شد.

مقدس در این نشست با اشاره به ریشه‌های تاریخی نهاد داوری در آموزه‌های قرآن و سیره انبیایی همچون حضرت داود(ع)، اظهار داشت: این نهاد مترقی، در نظام حقوقی اسلام و تشیع پیشرو جایگاهی ویژه دارد و احیای آن مبتنی بر سیره مدیریتی امیرالمؤمنین(ع) است.

وی با تأکید بر نقش سردفتران و دفتریاران به عنوان حقوقدانان رسمی و گزینش‌شده، افزود: این گروه با حضور مستقیم در فرایند تنظیم قراردادها و آگاهی از ریشه اختلافات طرفین، علاوه بر نظارت مستمر بر اسناد، از شایستگی مضاعفی برای ایفای نقش داور برخوردارند. قوه قضائیه از حضور فعال‌تر آنان در این عرصه حمایت می‌کند.

معاون داوری قوه قضائیه، توسعه نهاد داوری در حوزه‌های بین‌المللی، صنعت، معدن، کشاورزی، پزشکی و مؤسسات مالی را ضروری خواند و تصریح کرد: تحقق این هدف، نیازمند تلفیق تجربه، مهارت عملی و تخصص علمی است.

محمدامین سالاریان، عضو هیئت مدیره کانون سردفتران و دفتریاران کشور، نیز با بیان قرابت ذاتی شغل سردفتری با امر داوری، گفت: سردفتران همواره در عمل به حل اختلافات اصحاب قراردادها می‌پردازند. امیدواریم با حمایت معاونت داوری، این نقش اجتماعی به شکل رسمی‌تر ساماندهی شود.

محمدرضا محامد، رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان قم، با استقبال از سپردن مسئولیت داوری به سردفتران، اعلام کرد: امروزه دفاتر اسناد رسمی با دارا بودن امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، همچنین تخصص حقوقی کارکنان، آمادگی کامل برای ارائه خدمات داوری در راستای رفع نیازهای کشور را دارند.

در ادامه، حسین اسحاقی، عضو هیات مدیره کانون سردفتران استان قم، با هشدار نسبت به آسیب‌های نگرش صرفاً آماری و اشتغال‌زایی به مقوله داوری، تأکید کرد: این رویکرد نه تنها با فلسفه عدالت‌محور داوری در تعارض است، بلکه خلاف سیره علوی بوده و می‌تواند مانعی جدی در تحقق اهداف این نهاد باشد.

لینک کوتاه

https://notary-news.ir/?p=120864

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *