به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، در آستانه روز دانشجو، دانشجویان رشته حقوق دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه علوم قضایی، ضمن دیدار با رییس و معاونان سازمان ثبت، از بخشهای مختلف سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بازدید کردند.
دانشجویان باحضور در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد از قسمت اختراع، طرح صنعتی و برندها بازدید کردند و درباره این قسمتها اطلاعات لازم را کسب کردند و سپس دانشجویان از معاونت امور اسناد و املاک و معاونت توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی این سازمان بازدید به عمل آوردند و مدیران سازمان ثبت ضمن تشریح وظایف و فعالیت های سازمان به پرسش های آنها پاسخ دادند.
در ادامه رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در جمع دانشجویان رشته حقوق دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه علوم قضایی اظهار کرد: تورهای بازدید نخبگان و اساتید فصل جدیدی بوده که در سازمان ثبت اسناد آغاز شده است و به زودی تور رسانهای از گلستان به منظور تثبیت مالکیتها و صدور اسناد حدنگار را برگزار میکنیم.در آینده چه قاضی باشید چه وکیل و چه کارشناس، بحث ثبتی بحث فنی است که نیاز هست از نزدیک برخی مسائل را لمس کنید.
وی ادامه داد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حال حاضر فرایندها به سمت هوشمندسازی و الکترونیکی شدن حرکت میکند و ۲۲ بهمن ماه امسال پلتفرم جامع سازمان ثبت اسناد رونمایی خواهد شد.
بابایی گفت: بسیاری از اسناد الکترونیکی شده و اسناد فیزیکی حذف خواهد شد، زیرا بسیاری از منشاهای فساد و جرایم ناشی از جعل اسناد است و انشالله تمام اسناد را الکترونیکی خواهیم کرد، تحولات در حال انجام است.
وی درباره عدم اعتبار اسناد عادی و تنظیم سند رسمی درباره اموال غیرمنقول افزود: حرکت خوبی در مجمع انجام شده و مصوبه خوبی را خواهیم داشت تا بتوانیم برای اولین بار اسناد عادی را کمرنگ کنیم اولین نفع این اثر برای دولت است و از بسیاری از فسادها جلوگیری میکند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: باید فرهنگ سند رسمی را در جامعه ایجاد کنیم معتقدیم در همان سالهای اول تصویب، مقاومت صورت خواهد گرفت مردم باید پیگیر این موضوع باشند و سند عادی تنظیم نکنند.
وی ادامه داد: ثبت اسناد از پوسته سنتی خود خارج شده و به سمت ثبت اسناد پیشرفته و مدرن مبتنی بر هوش مصنوعی حرکت میکند.
در این جلسه که به صورت پرسش و پاسخ برنامه ریزی شده بود پرسش هایی درباره کمیسیون رسیدگی به تخلفات، ثبت مالکیت فکری، طرح الزام اسناد رسمی، بورسیه سازمان ثبت، انتزاع سازمان ثبت و تشکیل شعب تخصصی و آموزش قاضی ثبتی از سوی دانشجویان مطرح شد.
همچنین خدیجه رضاییان، سردفتر اسناد رسمی و استاد دانشگاه علامه طباطبایی در این دیدار ضمن اشاره به مباحث حقوقی که در موضوع عدم قابلیت انتزاع سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از زیر مجموعه قوه قضاییه، به علت ماهیت «حقوقی و قضایی» این سازمان و تعارض با «اصل تمرکز امور قضایی»، از بهره گیری سازمان ثبت از نتایج پژو هش های دانشگاهی و نیز ایجاد ارتباط و تعامل نزدیک سازمان ثبت با مراکز دانشگاهی و بهره گیری از دستاوردهای علمی در سازمان ثبت، تقدیر کرد و افزود: سازمان ثبت کنونی با استفاده از فناوری های نوین، گام های بسیار خوبی در جهت هوشمند سازی امور ثبتی و تقویت نظام حقوقی برداشته که امیدواریم به سرمنزل مقصود برسد.