گزارش ویژه | جزئیات راه اندازی «دیتاسنتر» کانون سردفتران و دفتریاران

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، به دلیل نیاز جامعه سردفتری به ارائه خدمات الکترونیکی و ارتباط برخط با کانون سردفتران و دفتریاران، واحد فن‌آوری کانون سردفتران و دفتریاران در سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را رسما آغاز کرد.

*عملکرد مدیران واحد فن آوری از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۹: رسیدگی به وضعیت شبکه و سخت‌افزار کانون ساخت و طراحی اتاق سرور؛ تأمین اینترنت کانون؛ راه‌اندازی پنل ارسال پیامک کانون؛ خرید نرم‌افزار حسابداری تهیه نرم‌افزار اتوماسیون اداری در دبیرخانه و سپس کلیه واحد‌های کانون و سپس استانها؛ دو بار اجرای پروژه بررسی و بهبود فرایند‌ها و روش‌ها یکبار در سال ۹۰ و یک بار در سال ۹۳؛ راه‌اندازی نرم‌افزار‌های تقسیم اسناد، اطلاعات پایه، ده درصد، صندوق تعاون و…؛ راه‌اندازی پرتال کانون؛ راه‌اندازی سیستم تلفن گویای صندوق و تلفن گویای اعلام تلفن دفاتر اسناد رسمی تهران؛ برگزاری کارگاه‌های اموزشی تنظیم و ارسال استعلام الکترونیکی املاک، ثبت آنی، گواهی ماده ۱۸۷ قانون مالیات‌های مستقیم؛ تلاش برای یکپارچه کردن نرم‌افزار دفاتر (پیش از شروع به کار سامانه ثبت آنی)؛ نصب دستگاه کارتخوان در دفاتر اسناد رسمی؛ پیگیری مکاتبات با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جهت تهیه گزارشات آماری مورد نیاز کانون از طریق سیستم ثبت آنی اسناد.

* طرح اجمالی توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کانون سردفتران و دفتریاران که منجر به انتشار اسناد اعم از سند چشم انداز توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کانون، سند معماری توسعه سیستم‌های کاربردی کانون سردفتران و دفتریاران وطراحی مفهومی مراکز داده کانون سردفتران و دفتریاران؛ همچنین برآورد تجهیزات سخت‌افزاری مورد نیاز در افق ۵ ساله؛ تحلیل و طراحی سیستم‌های اطلاعات پایه، گواهی امضا الکترونیکی و پُرتال جامع کانون سردفتران و دفتریاران؛ کمک به تهیه نرم‌افزار واحد بیمه و درمان و راه‌اندازی پنل وب؛ طرح پیشنهادی تقسیم اسناد خودرو؛ طرح واگذاری برخی از خدمات حوزه ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری به دفترخانه‌های اسناد رسمی

* اداره امور جاری واحد فن آوری اطلاعات؛ «توضیح اینکه از عملکرد مدیران گذشته بیش از موارد مذبور سوابق و یا مستنداتی در واحد فن آوری موجود نبوده است.»

*آغاز تحویل مدیریتی

از خردادماه ۱۳۹۹ با مصوبه هیات مدیره علیرضا سلیمی نائینی بعنوان چهارمین مدیر واحد فن آوری کانون سردفتران و دفتریاران منصوب شد.

**وضعیت اتاق سرور کانون خردادماه ۹۹

۱) اتاق سرورکانون بدون رعایت استانداردهای نگهداری و امنیت در داخل ساختمان اداری کانون مستقر و فعال است.
۲) تجهیزات سرور کانون توانایی پشتیبانی از پورتال، وب میل و پایگاه اطلاع رسانی کانون را نداشت لذا از سایرشرکت های میزبان درخواست پشتیبانی ماهانه از سامانه های کانون شد.
۳) تجهیزات سخت افزاری و فضای اتاق سرورکانون امکان ارتقاء نداشت.

*طرح تحول واحد فن آوری کانون تدوین شد

از همان روزهای نخست تغییر و تحول مدیریتی در واحدفن آوری کانون سردفتران و دفتریاران موضوع تدوین طرح تحول این واحد در دستور کار قرارگرفت.

۱) برگزاری ۳۰ جلسه با کارشناسان خبره که با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم همکاری داشتند.
۲) طراحی و تدوین طرح جامع واحد فن آوری کانون در مردادماه ۱۳۹۹ با تمامی جزئیات
۳) تحویل طرح جامع به رئیس وقت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در مردادماه ۹۹
۴) تقدیم طرح تحول واحد فن آوری کانون به نصرالله جهانگرد نماینده ویژه رئیس جمهور در امور فن آوری اطلاعات که ۲۰ سال با کانون و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همکاری و تعامل داشته است.

*۱۳ هدف و برنامه طرح تحول واحد فن آوری کانون

۱) ایجاد زیرساخت های لازم نرم افزاری و سخت افزاری مفاد مرتبط با حوزه دفاتر اسناد رسمی مندرج در سند تحول قضایی ابلاغی مورخ ۳۰ آذرماه ۹۹ رئیس قوه قضائیه
۲) ایجاد زیرساخت های لازم به منظور چاپ اسناد مالکیت تک برگ در دفاتر اسناد رسمی
۳) نگهداری، توسعه، بازنویسی، مدیریت، پشتیبانی سامانه ثبت الکترونیک اسناد و بخش های جانبی سامانه به صورت سرویس گرا
۴) ارائه سامانه احراز هویت حضوری
۵) ارائه سامانه احراز هویت غیرحضوری
۶) ارائه سامانه داده آمایی اسناد و اسکن دفاتر اسناد رسمی
۷) طراحی وب و اپلیکیشن جامع دفاتر اسناد رسمی و ارائه تمامی خدمات پیش نیاز تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی مانند امور مقدماتی تنظیم اسناد، نوبت دهی و …
۸) ایجاد زیرساخت وب و موبایل مربوط به جوابگویی به سوالات دفاتر اسناد رسمی در زمینه کار با سامانه ثبت الکترونیک اسناد
۹) تجهیز دفاتر اسناد رسمی به کارت خوان دوم صرفا جهت امور مرتبط
۱۰) طراحی، اجرا، مدیریت و پشتیبانی نرم افزارهای ساماندهی معاملات غیررسمی اعم از املاک، خودرو، مشارکت در ساخت و …
۱۱) ایجاد بانک اطلاعات جامع قوانین ثبتی به همراه دستیار هوشمند خبره برای جستجو در قوانین
۱۲) عملیات صدور و تمدید توکن امضای الکترونیکی به کارکنان و مدیران واحدهای ثبتی و اشخاص حقیقی و حقوقی در قالب مرکز صدور ریشه قوه قضائیه
۱۳) ارائه طرح و ایجاد زیرساخت های لازم برای تسهیل و تسریع ایرانیان خارج از کشور به خدمات ثبتی در راستای تکالیف سند تحول قضایی

*طرح تحول واحد فن آوری تائید شد

شهریور ماه ۱۳۹۹ ذبیح الله خدائیان رئیس وقت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طرح تحول واحد فن آوری را با تمامی جزئیات تائید و دستور اجرای آن را صادر کرد.

*نماینده ریاست جمهوری تحسین کرد

شهریورماه ۱۳۹۹ نصرالله جهانگرد نماینده ویژه رئیس جمهور در امور فن‌آوری اطلاعات در پاسخ به طرح تحول واحد فن آوری کانون سردفتران و دفتریاران با ارسال لوح تقدیر و سپاس از این اقدام کانون تقدیر و اجرای این طرح را موجب جبران عقب ماندگی های کانون دانست.

*هیات مدیره کانون تصویب کرد

طرح تحول واحد فن آوری اطلاعات کانون در تاریخ ۵ مهرماه ۱۳۹۹ با حضور تمامی اعضای هیات مدیره، ۲ مشاور واحد فن آوری اطلاعات و نماینده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصویب شد.

*ایجاد مرکز دیتاسنتر کانون سردفتران و دفتریاران

باهدف اجرای کامل طرح تحول فناوری کانون سردفتران و دفتریاران و با توجه به امکانات موجود در حوزه فناوری کانون که امکان میزبانی از یک پایگاه اطلاع رسانی را هم نداشت، نخستین اقدام عملیاتی برای تحقق ۱۳ هدف برنامه جامع فن آوری، احداث مرکز « دیتا سنتر» (مرکزداده) بود، که بر اساس مصوبه ۵ مهرماه ۱۳۹۹ هیات مدیره کانون سردفتران و دفتریاران عملیات اجرایی آن آغاز شد. دیتا سنتر یا همان مرکز داده به مجموعه‌ای از سرویس گرها، زیرساخت‌های ارتباطی-امنیتی و تجهیزات الکترونیکی گفته می‌شود که برای ارایه، نگهداری و پشتیبانی از سرویس‌های تحت شبکه (اینترنت/اینترانت/اکسترانت) بکار گماشته می‌شوند. سازمان‌ها، شرکت‌ها، و افراد می‌توانند با به‌کارگیری سرویس‌های ارائه شده از طرف مرکز داده وبگاه‌ها، اطلاعات و سرویس‌های مبتنی بر شبکه خود را بر روی اینترنت (اینترانت-اکسترانت) راه‌اندازی کنند.

۱) مکان یابی

* سه مکان پارک علم و فن آوری (پردیس، دانشگاه تهران و وزارت ارتباطات) به دلیل قیمت مناسب، زیرساخت های لازم، محیط فن آورانه، دوری از مراکز سیاسی و نظامی و رعایت استانداردهای محیط کار انتخاب و مکان یابی شد که در نهایت پارک علم و فن آوری وزارت ارتباطات به دلیل دوری از پایتخت و دسترسی آسان و استفاده از تجربیات سایر پارک ها در مدیریت آن انتخاب شد.

۲) مناقصه ساختمان

*به موجب صورتجلسه شماره ۹۹۰۰۱/۳۶۱۷ مورخ ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۹ مقرر شد برای ساخت مجموعه دیتا سنتر کانون با برگزاری مناقصه محدود در مدت ۲ روز تمام اعضای هیات مدیره نسبت به معرفی پیمانکار جهت ارائه قیمت اقدام کنند. با گذشت چند هفته از این مهلت، هیچ یک از اعضای هیات مدیره نسبت به معرفی پیمانکار اقدام نکردند برای همین با اخذ استعلام قیمت از تعدادی همکاران و مدیران مرتبط با این بخش ، پس از اتمام وقت قانونی و پیشنهادات پیمانکاران، پاکت پیشنهادات قیمت در حضور اعضای هیات مدیره و محمد رعنایی نماینده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گشوده و برنده مناقصه با کمترین قیمت پیشنهادی تعیین شد.

۳) ساخت ساختمان

* عملیات احداث ساختمان فن آوری اطلاعات کانون سردفتران و دفتریاران در ۲ طبقه و زیرزمین در مدت زمان ۱۱۰ روز با سه شیفت کاری از ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ آغاز و خردادماه ۱۴۰۰ به پایان رسید.

۴) مناقصه تجهیزات

*برای خرید دیتا سنتر بر اساس نیازسنجی کانون آگهی مناقصه در روزنامه کثیرالانتشار منتشر شد و در نهایت سه شرکت اعلام آمادگی کردند. پیشنهاد شرکت ها برای خرید تجهیزات:

۱) دیتا سنتر ۵ رک هوآوی (آسیا) حدود ۱۵ میلیاردتومان
۲) دیتا سنتر ۱۷ رک اشنایدر (اروپا) حدود ۳۰ میلیارد تومان
۳) دیتا سنتر ۲۲ رک اچ پی (آمریکا) حدود ۷۶ میلیارد تومان

در نهایت با نظر کارشناسان به دلیل نیازواقعی خدمات دفاتراسناد رسمی و کانون و بر اساس اجرای طرح تحول فن آوری پیشنهاد دوم مورد قبول قرارگرفت و اسناد خرید پس از تائید هیات مدیره با حضور نماینده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دستور خرید آن صادر شد. همچنین سایر تجهیزات مرکزدیتا سنتر اعم از وسایل و تجهیزات اداری و تابلوهای برق، ژنراتور و تجهیزات اکتیو هم از طریق مناقصه خریداری شد.

۵) جانمایی دیتاسنتر

*پس از خرید دیتاسنتر محموله خریداری شده به وزن حدود ۱۰ تن از پارک علم و فن آوری پردیس تا محل ساخت ساختمان در شرق استان تهران در مدت زمان ۱۸ ساعت منتقل شد و در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ محموله به مقصد رسید و تحویل شد.

۶) افتتاح و بهره برداری

*در تاریخ ۵ تیرماه ۱۴۰۰ با حضور ذبیح الله خدائیان رئیس وقت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ساختمان فن آوری اطلاعات کانون سردفتران و دفتریاران رسما افتتاح شد. همچنین در تاریخ دی ماه ۱۴۰۰ با حضور حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دیتاسنتر کانون مورد بهره برداری قرارگرفت.

*بازدید اعضای شورایعالی از مرکز فن آوری کانون سردفتران و دفتریاران

*محمدرضا محامد رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قم| این دیتا سنتری که دایر شده باعث شد که اعتماد به نفسی برای کانون سردفتران و دفتر یاران به وجود آید که می‌تواند وارد کار های بزرگ شود . این عمل را یک سازمان بزرگ با سرمایه ای کلان می‌توانست‌ انجام دهد اما کانون این کار را با تمامی استاندارد ها انجام داد ودر واقع این راه را برای آیندگان باز کرد. شروع این کار نشان دهنده آن است که می توانیم به عرصه های مختلف ورود پیدا کنیم که دارای یک پیام معنوی است و باید از این اعمال استقبال کرد.

*سید مجید حبیبی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران کرمانشاه| به قول قدیمی ها، شنیدن کی بود مانند دیدن؛ در فضای مجازی می بینیم یا می شنویم که این اتفاق رخ داده است اما به چشم ندیده بودم. من مطمئن هستم که انشالله دوستانی هم به دلیل نا آگاهی و نه سوء نیت این اخبار را پخش می کنند هم تشریف بیاورند و این کار عظیم و شگفت آور را از نزدیک ببینند . شخصا بسیار خوشحالم که به این جا آمدیم دیدیم و لذت بریدیم.

*آقای حقی نماینده استان اردبیل| برای من از بین تمام جلسات شورایعالی این جلسه جذاب ترین بود. نظر من این است که دنیای مجازی یک دنیای ناجوانمردانه است که بدون دلیل و مدرک و عوارض حرف هایی گفته می شود. من سخنان افراد نا آگاه را مطالعه کرده بودم امروز با دیدن این مرکز و این دست آورد جدید در تشکیلات صنف متوجه شدم که کار بیهوده ای انجام نگرفته و مایه افتخار است.

*بیژنگ اقدامی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران گیلان| کار در نوع خود در کانون سردفتران و دفتریاران برای اولین بار اتفاق افتاده است. امروز که به اینجا آمدیم و این پروژه را مشاهده کردیم واقعا انرژی گرفتیم. امید وارم که این مجموعه به سمع و نظر تمامی همکاران ما برسد و ما باید به این واقعیت برسیم که این کار زیربنایی است که آثار آن حدود ۱۰سال بعد مشاهده خواهد شد.

 

لینک کوتاه

https://notary-news.ir/?p=3664

یک پاسخ

  1. سلام واقعا ناکارآمدی و افتضاح غیر قابل تحمل است امروز ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ از صبح ساعت ۸ تا الان ساعت ۱۲ ظهر سیستم احراز هویت قطع هست .اگر گردش مالی دولت یا قوه قضاییه به این سیستم وابسته بود حتما ظرف نیم ساعت مشکل فنی رفع می شد. اگر واقعا بروزرسانی سیستم است چرا در شب انجام نمی شود ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *