به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، امروزه کسانی که می خواهند در ترکیه خودرو داشته باشند ترجیح می دهند خودروهای دست دوم با بودجه بسیار مقرون به صرفه تری را نسبت به خودروهای نو خریداری کنند. در نتیجه با مالک خودرو در ترکیه به توافق می رسند یا با شرکت های ترکیه ای متخصص در این زمینه معامله می کنند.
خرید خودروی دست دوم در ترکیه بیشتر از خرید خودروی نو رایج است به این معنی که در بسیاری از موارد مردم ترجیح می دهند به جای خرید مستقیم از شرکت ها، خودروهای دست دوم را خریداری کنند که ممکن است به دلیل قیمت پایین آنها باشد.
مشاوران حقوقی در ترکیه در سایت های اطلاع رسانی اعلام کردند: توصیه می کنیم پس از توافق بر سر قیمت خودرویی که قرار است مالکیت آن واگذار شود، حتما از سایت یا کارشناس مسئول بازرسی خودرو را بخواهید و پس از پرداخت هزینه ها از دریافت گواهی کارشناسی از آنها مطمئن شوید و موارد ذیل را رعایت کنید:
*طبق قانون راهنمایی و رانندگی در ترکیه، انتقال مالکیت خودرو در ترکیه از طریق دفتر اسناد رسمی انجام می شود.
*توقیف وسیله نقلیه، باید برداشته شود.
*اگر وسیله نقلیه بدهی مالیات یا بلیط ترافیک داشته باشد، باید پرداخت شود.
*مدارک لازم برای انتقال مالکیت را از قبل آماده کنید.
*خودرو باید بازرسی شود، زیرا این امر می تواند منجر به مشکلات زیادی شود که به غیر از هزینه های انتقال مالکیت، هزینه های اضافی را می طلبد.
*هزینه های دفتر اسناد رسمی باید پرداخت شود.
*مسافت طی شده توسط وسیله نقلیه باید بررسی شود.
*بدهی مالیات و جریمه خودرو قبل از فروش باید پرداخت شود.
*پس از کسب اطلاعات از سوابق حرکت خودرو، انجام معاملات فروش هم با حضور سردفتر الزامی است.
بر اساس قانون الزام تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی ترکیه سند خودروی شخصی (رجب طیب اردوغان) رئیس جمهور این کشور هم در دفتر اسناد رسمی وفق قانون تنظیم می شود. او تاکید دارد که این قانون باید به نحو احسن در کشور اجرا شود تا مشکل حقوقی برای شهروندان ترکیه رخ ندهد.