- ویژه نامه کانون
- درباره ما و تماس با ما
- جشنواره سفره هفت سین دفاتر اسناد رسمی ایران
- مسابقه قرآنی قرآن و عترت ویژه خانواده دفاتر اسناد رسمی کشور
- اخذ امضای الکترونیک همراه کانون سردفتران و دفتریاران
- «روزنامه دیواری» کانون سردفتران و دفتریاران
- بازتاب فرمان رهبرانقلاب در مورد الزام به ثبت رسمی اسناد
- رادیو «کاتب»
- ماهنامه
- Notary Search
- Notary Registry View
true

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، چهارشنبه ۹ شهریورماه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی به بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول پرداخت که با اصرار بر برخی از مواد طرح، تصمیم گیری درمورد آن برعهده مجمع تشخیص مصلحت نظام گذاشته شد. درحالی این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام درحال بررسی است رحمت الله نوروزی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران به جلسه برخی از نمایندگان مجلس با حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: آقای اژهای از بحران پروندههای قضایی در دستگاه قضا سخن گفت که بیشتر این پروندهها مربوط به اسناد عادی و معاملات ناشی از قولنامههاست.
حالا بحران پروندههای قضایی به بحران اقتصادی به ویژه در بخش مالیات و اقتصاد دولت هم کشیده شده تا جایی که پای احسان خاندوزی وزیر اقتصاد هم به میان آمده است. وزیر امور اقتصادی و دارایی با ارسال نامهای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خواستار «اعتبارزدایی از اسناد عادی و وکالتی» و تصویب «طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای توفیق حاکمیت در کنترل بازار سوداگرانه مسکن شده است. خاندوزی در این نامه با طرح یک پرسش اساسی که چگونه میتوان به نتیجه اقدامات متعدد امیدوار بود هنگامی که با رواج «اسناد عادی معاملات قولنامهای و وکالتنامههای عادی» و اعتبار آن در محاکم قضایی، طرفین معاملات ملکی میتوانند بدون ثبت آن نزد هر مرجعی، معامله خود را انجام دهند و خود را از پرداخت مالیات مصون کنند؟ نوشته است: معتبر دانستن معاملات املاک به وسیله اسناد عادی منجر به عدم شفافیت اقتصادی و نتیجتا فرار گسترده مالیاتی در بازار بزرگ املاک شده است؛
از نظر بسیاری از صاحب نظران اقتصادی و همچنین مجموعه این وزارت تنها یک عامل میتواند اشخاص را ناچار به ثبت اطلاعات املاک خود کند و آن ایجاد و تقویت «ضمانت اجرا از طریق بطلان معاملات عادی» است، در غیر این صورت پرواضح است منطق اقتصادی این سوداگران، اجازه معرفی املاک و ثبت رسمی آن را نخواهد داد. این ضمانت اجرا به نحو موثری در «طرح الزام به ثبت رسمی معامالت اموال غیرمنقول» پیش بینی شده که اکنون نزد آن مجمع در حال بررسی است.
ناگفته نماند که برخی از چهرههای عالی رتبه قضایی و حقوقی کشور هم تاکید بر الزام ثبت سند رسمی دارند.
معاملات باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شوند
سید احمد مرتضوی مقدم، رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر الزام ثبت سند رسمی گفته است: مردم در معاملات به دنبال سند رسمی و تنظیم مبایعه نامه کتبی در مکانی معتبر (دفتر اسناد و املاک) باشند، چون وقتی دیگران بدانند ملک دارای سند رسمی است و حمایت قانونی دارد بخود جرأت تعدی نمی دهند؛ بنابراین شهروندان در بنگاهها اگر دسترسی به سند رسمی ندارند، حتما مبایعه نامه کتبی در مکانی معتبر تنظیم و اشخاص معتمدی نیز ذیل آن را امضا کنند، سند عادی در مقابل سند رسمی تاب مقاومت ندارد.یکی از مزیت های سند رسمی در معاملات این است که از تعدیات و تصرفات اغیار پیشگیری میکند و در نتیجه تصرفات عدوانی کم میشود، سند رسمی قابل انکار نیست.
عدم اعتبار اسناد عادی از اهداف کلان است
حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم در گفتگویی که با پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران داشته، تاکید کرده است: قطعا یکی از این اهداف و راهبردهای کلان بحث توسعه سند رسمی و اعتبار بخشیدن به اسناد رسمی و عدم اعتبار اسناد عادی است دقیقا آن چیزی که خوشبختانه رئیس دستگاه قضا بسیار مصر به اجرا و عملیاتی کردن آن هستند. حجت الاسلام محسنی اژهای در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور پیدا کرده و از اعتبار بخشیدن به اسناد رسمی و عدم اعتبار اسناد عادی به جدیت دفاع کردند که این اقدام بسیار خوب و ارزنده و بینش بالا از سوی رئیس دستگاه قضا است.
معتقدیم سند رسمی باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود
صفدر کشاورز، معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور میگوید: هدف ما این است که بتوانیم سند رسمی را در کشور نهادینه و الزامی کنیم. در این خصوص تلاش شده با ارائه و پیگیری طرح الزام به تنظیم اسناد رسمی اموال غیرمنقول و دفاعیاتی که در کمیسیونهای مختلف مجلس ازجمله کمیسیون حقوقی، فراکسیون حقوقی، پژوهشگاه قوهقضائیه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری صورت گرفت محاسن و مضرات اجرا نشدن این طرح تشریح شود تا در تثبیت این طرح با ما همگام و همسو شوند. درصورت تثبیت این طرح، امور مشارکت املاک، وضعیت نقل و انتقالات عادی ساماندهی شده و در نتیجه توسعه سند محقق میشود. به هر میزان بتوانیم در صدور اسناد تسهیل ایجاد کنیم و مشکلات فراروی تنظیم اسناد را برطرف کنیم و به هر میزان سند بیشتر صادر شود به همان نسبت از نقل و انتقال عادی کاسته خواهد شد؛ این نگاه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و بخش امور اسناد است که در حال پیگیری آن هستیم.
ثبت سند رسمی زمینههای فساد را جمع میکند
حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی هم تاکید کرده است: اکنون بیشترین اختلافات موجود در دادگاه، اختلافات ملکی با سند عادی است به همین دلیل حتما باید ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی الزامی شود. کمیسیون حقوقی قضایی و مجلس شورای اسلامی نسبت به این موضوع اصرار دارد و منتظر تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام در این خصوص هستیم. به اعتقاد بنده یکی از بهترین قوانینی که میتواند در بسیاری از جاها زمینههای فساد را جمع کند الزام به ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی است.
اجرای قانون الزام سند رسمی مشکلات مردم را برطرف میکند
سید علیرضا آوایی، وزیرسابق دادگستری و قاضی دادگاه انتظامی قضاوت میگوید: گفت وگوهایی در مورد تصویب و ابلاغ قانون الزام سند رسمی انجام شده که اگر این موضوع حل شود بسیاری از مشکلات مردم کاهش پیدا میکند. این حجم دعاوی که درحال حاضر در دادگستریها داریم به دلیل اسناد عادی است و این یکی از مهم ترین دلایلی است که به ما نشان میدهد جز این مسیر(سند رسمی) نمیتوانیم مسیر دیگری را برویم.
الزام سند رسمی همانند ماسک و واکسن کرونا ضروری است
سید جواد ایلالی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان شمالی هم با تاکید بر ثبت اسناد در دفترخانه گفت: همانگونه که هم اکنون در شرایط کرونا همه افراد ملزم به زدن ماسک و واکسن شدند تا آثار بیماری در جامعه کاهش یابد برای پیشگیری از تشکیل پرونده های متعدد قضایی هم ثبت سند رسمی باید الزامی شود.
آمادگی دفاتر اسناد رسمی برای ثبت قولنامهها
علی خندانی، رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در واکنش به نامه وزیر اقتصاد گفته است: تمامی ۸ هزار و ۵۰۰ دفتر اسناد رسمی در سراسر کشور دارای زیرساختهای لازم جهت اجرای بزرگترین و مهمترین انقلاب اسنادی ایران هستند و میتوانند بدون کم و کاستی این کار را انجام دهند.
وی افزود: درصورت تصویب طرح «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» در مجمع تشخیص مصلحت نظام، کانون سردفتران و دفتریاران آمادگی خود را برای همکاری با مشاوران املاک در سراسر کشور جهت ثبت بیع نامهها، قولنامههای اجاره، رهن یا خرید مسکن در دفاتر اسناد رسمی اعلام میدارد.
بازتاب رسانه ای گزارش در رسانه ها
true
true
https://notary-news.ir/?p=10342
true
true
دوساله میخام وام بگیرم اما هنوز قولنامه بنده را رسمی نمیکنند و هردفعه وقت دادگاه سس ماه فاصله هست که آخرش هم رسیدگی نمیشه، امیدوارم هر چه زودتر این طرح اجباری بشه و دلالی ها برداشته …
واقعا اگه دولت این کارو بکنه من شخصا دست همه مسولین رو می بوسم . این همه افزایش قیمت از فروش ملک گرفته تا اجاره رو باعث و بانی همین مشاورین املاک هستن که پدر مردم رو در آوردن . یواش یواش احساس می کنم که باید به دولت رئیسی فرصت بیشتری جهت اصلاح کشور داد .
بنگاهی جماعت و دلال کاری میکنه که هم مالیات نمیده
هم دوبرابرشو از ملت میگیره
کار بسیار عالی و درستی است. این رویه باعث حذف دست سوداگران مسکن و املاکی های از خدا بی خبر می شود که عامل اصلی گرانی و تورم افسارگسیخته در مسکن هستند و گرانی خرید و اجاره ملک باعث افزایش سود این املاکی ها و دلالان مسکن و ناتوانی و بیچارگی مستأجران هست. هرکسی یه مغازه دلالی کرایه یا خرید کرده و بدون اینکه دست به سیاه و سفید بزنند صاحب کلی پول بادآورده از جیب خریدار و فروشنده میشوند. امیدوارم زودتر عملی شود .
سلام اگر ثبت اسناد گیر نده ومدارک زیادی نخواد وهزینه زیادی نخواهد خوب هست والا همین بنگاه بهتر هست وراحت
به نظر میرسد امروز بیش از هر زمان وجود یک سامانه جامع املاک کشور ، ضرورت دارد . با کمک گرفتن از استارت آپ ها و تدوین قوانین مربوط به آن توسط قانون گذار ، از ایجاد بحران در این بخش جلو گیری به عمل خواهد آمد ، در این طرح فروشندگان حقیقی که ملک آنها توسط کارشناسان خبره دادگستری هم از نظر قیمت و هم از نظر اصالت بررسی خواهد شد حق ورود به سامانه را خواهند یافت ، و هم خریداران واقعی که با اعتبار سنجی قدرت خرید اعم از پول یا مستقلات حق ورود خواهند یافت ،و از طرفی با جذب جوانان مستعد و تحصیل کرده در زمینه حقوق و املاک و آموزش آنها در زمینه کارشناسی مسکن و قیمت گذاری ، به اشتغال و جذب جوانان کمک خواهد شد ، و زمینه سو استفاده و معاملات سوری برچیده خواهد شد .و از طرفی زمینه خرید فروش امن و اجاره عادلانه فراهم خواهد شد . با کوتاه شدن دست دلالان در این زمینه کل جامعه نفع خواهد برد . و اجاره بها و خریدفروش و قیمت مسکن به صورت شفاف و قانونی صورت میگیرد .
کار خیلی خوبی است . عامل گرانی و دلال بازی قیمت املاک بنگاههای املاک هستند که بخاطر افزایش کمسیون و کلاه گذاری فقط دنبال گران کرده مسکن هستند . زمان قدیم هم که بنگاهی نبود شیوه معامله به همین منوال و از طریق دفاتر اسناد بود و دست واسطه ها قطع بود .
اول بیائید تکیف بی اعتباری اسناد رسمی در مقابله با تصرف عدوانی وغیر قانونی متصرفان مربوطه واعتبار استمرار تصرف عدوانی وبی اعتباری سند رسمی در زمان رسیدگی های چند ساله قضائی ومشکلات دارندگان سند رسمی روشن بکنید
بنگاه املاک نقش دلالی را دارد و طرفین معاملات املاک را به هم نزدیک و بعداقدام به قرارداد نوشتن می کند با این اقدام دفاتر اسناد باید کاردلالی را انجام بدهند ایا شدنی است؟!پس راهکار حذف دلال نیست راهکار اجبار بر استخدام یک کارشناس حقوق در بنگاه های املاک است یا الزام صدور پروانه املاک به شرط دارا بودن کارشناسی حقوق کار عاقلانه کنید کاری که محال نباشد
کار درستی هست از تقلب ها کاسته میشه
بنظرمن هر قولنامه عادی هم باید اعتبار قانونی در محاکم قضایی داشته باشد اگر قرار باشد قولنامه های عادی فاقد اعتبار قانونی باشد .لابد وصیت نامه های افراد هم که اکثرا در خصوص تعیین وتقسیم اموال غیر منقول بین وراث بعد از آنهاست باید از اعتبار قانونی ساقط باشد این موضوع ممکن است در بازار معا ملات تآثیر منفی بگذارد
دفاتر اسناد رسمی چه مبلغی برای ثبت می گیرن رو مقایسه کنید با دوز و کلک های بنگاه ها!
قوه قضاییه میخواهد درامد خود را زیاد کند. و وزیر اقتصاد نیز دنبال در امد زیاد خود است و می ماند مردم بی چاره !
از جیب املاک کردین تو جیب اسناد ،جالبه!!!!، دقیقا چی عوض شده؟به نفع مردم شده؟؟مگه قرار نبود یه سامانه باشه خود مردم قولنامه رو ثبت کنن که هزینه ندن
سلام
تصور می کنم درست اطلاع رسانی نشده است
برادران و خواهران عزیز قرار نیست دفاتر اسناد رسمی جای بنگاه های املاک باشند
گفته شده اگر قولنامه در دفتر اسناد رسمی ثبت شود به نفع مردم است چون بنگاه املاک حقوقدان نیست و بیشتر پرونده های قضایی برای همین اسناد عادی است
هرگز دولت موفق به کسب درآمد از این طریق نمیشود ، در عالم حقوق راه در رو برای ندادن مالیت و زحمت دولت را زیاد کردن زیاد است ، برای نمونه بنگاه ها از این به بعد معامله واقعی را میتوانند انجام دهند ، ولی برای فرار از مالیات در قالب صلح مهابادی یا صلح رایگان ، درخواست ثبت رسمی عقد را کنند ، و دست دولت دوباره بماند تو حلوا
ان شاالله همه مشاوراملاکها حذف بشن دلالانی که باعث گرانی ان.میگن الان بخر این مبلغ فردا من برات میفروشم دوبرابر ….آخه چقدر نامردی برا یه درصد از معامله چقدر خونه مردم خراب میکنید
شما به فکر کی هستین؟ مگه بعدازثبت در دفاتر املاک ملک دارای سند مورد مناقشه قرار می گیره که شما اذعان کردین دردفاتر اسناد کسی جرائت نمی کنه دعوی داشته باشه ؟ شما حق ثبت اسناد خودرو رو ازدست دادین دنبال جبران خسارات وارده ازین موضوع هستین، چقدر لملاک دارای سند مورد دعوی حقوقی و کیفری در محاکم قضایی هستن؟ پس منصفانه اظهار نظر کنیم بهتر است.موفق باشید
سلام علیکم
اگر سری به مرکز آمار قوه قضائیه بزنید در می یابید به دلیل غش در معامله و عدم اجرای تعهدات چه تعداد قولنامه در برگه های عادی (سندعادی) موجب تضییع حقوق مردم و افزایش پرونده های قضایی شده است. قطعا دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران به دنبال حذف بنگاه های املاک نیست بلکه می خواهد اعتبار کار شما عزیزان را با ثبت رسمی قولنامه ها تثبیت کند.
بی کاری جوانان مشغول در این عرصه……
در این صورت این دانش آموختگان که به ناچار و به خاطر بی کاری روی به این کار اورده اند چی خواهد شد؟ ایا دولت فکری به حال اشتغال آنها و خانواده آنها کرده است.
عجب مملکت جالبی داریم ما هر کس فقط بفکر خودشه شما بیشتری یا دفاتر املاک و نمایشگاه خودرو
وقتی جسارت انتشار دیدگاه های منصفانه را ندارید ! چرا نظرسنجی میگذارید؟!
مواد ۲۲ و ۴۶ الی ۴۸ ق ث بدرستی بدین مهم التفات داشته است .و ماده ۴۸ گقته است: در هیج یک از محاکم و ادارات دولتی پذیرفته نخواهد بود استاد عادی چون بیع املاک غیر منقول بچهره ی استثنا نیازمند تشریفات است هرچند اصل بر رضائی بودن عقود و تعهدات است و قصد و رضای معاملی است که جوهره یک عقد را تشکیل می دهد ولی مهمترین عامل هزینه بالای ثبت معاملات است که مردم را به تمرد سوق میدهد
چه عجب یه اقدامی داره انجام میشه بابا من سند خونم عادیه رفتم ثبتش کنم اینقد اداره ثبت املاک هزینه بست بهم که گذاشتم فرار کردم میخوام به دولت بگم چی دارم باید پولم بدم گذاشتم همون سند عادی بمونه
اینکار صدرصد نشدنی است ، بطور مثال یه ملک ۷نفر وراث داره و همه وراث بصورت همزمان امکان حضور در دفترخانه جهت تنظیم مبایعنامه را ندارند و اینجا هم ایران است ممکنه با یه حرکت رشد افزایشی ملک ناگهانی مواجه شویم چون تمامی وراث امضا نکرده اند مبایعنامه نافذو معتبر نیست ولی در املاک اگر نوشته شود املاکی یکی زکی به درب خانه وراث رفته و امضاهایشان را مبگسرد و خیلی مسائل دیگر